нтел

ервіс

Процес проходження візування документу?

Одним з варіантів проходження узгоджень документу в системі ІС-Про є його проходження через Журнали документів, з роздільним рівнем доступу та відображенням такого маршруту в самому документі. Розберемо на прикладі отримання Заявки на постачання необхідних товарів.  

На підставі виявленого дефіциту матеріалів в модулях «Виробництво», «Управління закупками» фахівець створює  Заявку на постачання. Створення заявки проводиться по пункту меню Реєстр / Створити (клавіша Ins або піктограма  на панелі інструментів). Вікно Заявка на постачання містить вкладки Реквізити, Специфікація, Виконання, Вкладення. 

Нами додано додаткову Вкладку, назвали її «Бізнес-Процес». 

1. Увійдіть з головного меню в Модуль Заявка на постачання;

2. Створіть Заявку натиснувши Файл — Створити;

На вкладці Реквізити заповнюються поля:

  • Заявка № – номер заявки заповнюється користувачем або автоматично, якщо в модулі Налаштуваннявстановлений параметр автонумерації для подібних документів;
  • Дата заявки – за замовчуванням проставляється поточна дата, доступна для редагування;
  • Підрозділ (склад) — обирається з відповідного довідника;
  • Дата розміщення замовлення — автоматично зазначається поточна дата, при спробі виправити на іншу дату система видає повідомлення, після якого знову автоматично буде зазначена поточна дата;

3. На вкладці Специфікація вводиться номенклатура по пункту меню Документ / Створити (по клавіші Ins чи за допомогою піктограми на панелі інструментів ) з довідника номенклатури.
 

4. Заявка створена. Фахівець передає її на погодження Спеціалісту, який відповідає за контроль, накладає свою візу : 



5. Після узгодження Заявки на постачання, Фахівець з контролю передає таким же переміщення в журнал «До виконання». Доступ такої передачі відкрито тільки ролі «Фахівець з контролю закупівель». Кожен такий етап проходження погоджень і фіксується в документі на вкладці «Бізнес-Процес»- «Маршрут«:

 

6. Вкладка Виконання може містити інформацію тільки при статусі Виконується і Закрита. На даній вкладці нижченаведені документ виконання відображаються автоматично після їх створення:

  • Замовлення постачальникові;
  • Операція приходу договору Купівлі-продажу;
  • Прибуткова товарна накладна;
  • Рахунок-накладна постачальника;
  • Акт приймання робіт;
  • Прибутковий ордер.


Групове формування заявок

В модулі Заявка на постачання є можливість створення групової заявки на основі декількох окремих заявок. Це доцільно, якщо ТМЦ, що заявлені в окремих заявках, будуть купуватись у одного постачальника.

Попередньо розміщені заявки повинні мати статус Чернетка.

В реєстрі обрати потрібні заявки . Після чого в меню Реєстр пункт Сформувати групову заявку стає активним.


Створення замовлення постачальнику на підставі заявки

На підставі заявки є можливість створення замовлення постачальнику. Ця функція активна лише в реєстрі заявок.

Надати заявці статусу Виконується і закрити вікно документу. Після закриття заявки, в реєстрі документів відмітити потрібну заявку  і перейти по пункту меню Реєстр / Сформувати замовлення постачальнику.



У наступному вікні для створення замовлення обрати постачальника в полі Контрагент.



Система видасть протокол про створення замовлення, яке зберігається у підсистемі Облік закупок в модулі Замовлення постачальникам.

Далі в системі на підставі замовлення створюється прибуткова товарна накладна і далі прибутковий ордер. Всі ці документи будуть відображені в Заявці на постачання на закладці Виконання по мірі їх створення.

Створення групових заявок по пункту меню Реєстр / Сформувати групову заявку розглянуто за посиланням Групове формування заявок.

По пункту меню Реєстр / Групова зміна статусу можлива зміна статусу одразу по декільком заявкам, які необхідно попередньо відмітити.

По пункту меню Вид / Показувати реєстр специфікацій або комбінацією клавіш Shift + Ctrl + F7 в нижній частині вікна відображається специфікація заявки, що вказана в заявці на вкладці Специфікація.